About me

I am a Bulgarian living in Germany, a mom of 2 girls, who decided to start a blog in order to share ideas and experiences about expatriate life.


8 thoughts on “About me

 1. Страхотен и много полезен блог.
  Сигурна съм, че ще помогне на много българи в Германия.
  Поздравления и благодарности.

 2. Здравейте, предполагам Снежана!
  Чета блога Ви с огромен интерес още докато бях бременна. След като се роди синът ни, изчетох цялата налична информация, но все още не откривам отговор на нашия казус.( накратко – аз имам само лични документи с моминското ми име и искаме да издадем Пасаван на детето преди да съм си сменила личната карта). Само си градя хипотези. Дали ще е удобно да Ви обезпокоя с лично съобщение на емейл? Вярвам, че ще можете да ми помогнете с идея или опит. Благодаря предварително!

  Ваня

  1. Здравейте Ваня, вече Ви писах Ви на мейл, ще се радвам да споделите после как са се развили нещата при вас, тази информация е ценна. Благодаря и успех!

 3. Здравейте,
  Как мога да получа информация какви документи са необходими на скоро назначен българин, на немски трудов договор, за да може да докаже семейното си положение и да бъде в данъчен клас 3. Женен е, съпругата му е в България, работеща на минимална заплата.
  Благодаря Ви предварително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.